Wat is copywriting?

Copywriting. Wat is het precies? Nee, het heeft niets te maken met copyright. Het heeft wel te maken met het schrijven van copy. Of makkelijker gezegd: teksten. Een copywriter schrijft sterke, vlotte en aantrekkelijke teksten. Bovendien verkoopt de tekst je bedrijf en product.

 

Copywriting is niet vanzelfsprekend. Niet iedereen heeft direct de feeling om zomaar iets neer te pennen. Toch kan iedereen het. Met veel oefenen, de juiste tips en een goede mindset raak je er. Iedere tekst is belangrijk. Zowel websiteteksten, posts op social media, e-mails, nieuwsbrieven als brochures.

1 Nut van copywriting

Waarom is goede tekst belangrijk? Kijk door de ogen van je lezer. Ten eerste is het voor hen prettiger om een duidelijke tekst lezen. Door de juiste woorden en zinnen te gebruiken zorg je ervoor dat je de boodschap duidelijk overbrengt.

Ook blijft een goede tekst hangen en overtuigt het de lezer. Conclusie? Een goede tekst zorgt voor meer klanten.

2 Search engine optimization

Een goede websitetekst brengt extra voordelen met zich mee. De lezer voelt zich niet enkel meer aangesproken, je website is ook meer zichtbaar. Door gebruik te maken van de juiste woorden in een tekst, verschijn je hoger bij Google. Samen met andere technieken, zorgt een goede tekst voor een hoge ranking.

3 Een goede copywriter

Een goede copywriter kan niet enkel goede teksten schrijven, een goede copywriter houdt ook rekening met de sector en het bedrijf. Kent een copywriter iedere sector? Nee. Daarom is communicatie zeer belangrijk.

Ook Commsi hecht veel waarde aan communicatie. We leren eerst jouw bedrijf en sector kennen. Daarna schrijven we een sterke tekst volledig aangepast aan je doel en doelgroep. Wil jij jouw teksten laten herschrijven door een specialist? Commsi helpt je graag.

 

Lijkt je dit wat?

Bel mij op 0476 49 69 36, mail silke@commsi.be of laat hier gewoon een berichtje achter, dan contacteer ik je snel terug.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×