Google ranking for dummies

Als ondernemer wil je dat jouw website door iedereen gevonden wordt op het internet. Hoe zorg je dat jouw website op de eerste pagina van Google terechtkomt? In deze blog enkele tips die je snel op de goede weg zetten.

Google kan je vergelijken met een reusachtige bibliotheek waar enorm veel informatie opgestapeld ligt. Daar zomaar een boek uitzoeken is niet evident.

Google vindt het fijn dat er zoveel mensen informatie delen. Maar nog belangrijker: dat alleen de goede informatie bij de mensen terechtkomt.

Daarom zet Google de informatie voor de gebruikers in een bepaalde volgorde. De informatie die het meest kwalitatief, relevant én populair is, krijgt een plaats op de eerste pagina. Als je gelukt hebt, sta je zelfs bovenaan.

Hoe geraak je bovenaan de eerste pagina in Google?

Wat moet je doen om goed te scoren in SEO, Search Engine Optimization?

 

1. Zoekwoordonderzoek

Gebruik de "keywordplanner" van Google. Hier kan je zoeken welke woorden voor jouw business heel belangrijk zijn.

Google Correlate is ook een interessante tool die ik heel vaak gebruik. Google Correlate is Google Trends op z’n kop. In plaats van zoekopdrachten in te geven en een dataserie terug te krijgen, geef je een dataserie in en krijg je zoekopdrachten terug. Google Correlate gaat dus op zoek naar zoekopdrachten met een gelijkaardig zoekpatroon in tijd en locatie.

2. Gebruik de zoekwoorden in je tekst

Als je weet op welke zoekwoorden er gezocht wordt, dan gebruik je deze woorden enkele keren in de tekst. Zeker in de eerste 150 woorden. Let wel op, overdrijf niet! Google merkt dit snel.

3. Zorg voor een snelle website

Niets is vervelender dan een website die enkele seconden nodig heeft om op te laden. Je kan dit zelf controleren door in Google "PageSpeed" in te tikken. Scoor je laag? Vraag je web developer om iets de laadsnelheid te doen.

4. Zet de belangrijke zoekwoorden in het vet

Ook Google ziet die woorden dan beter.

Maak van deze tips werk. Hou dit in je achterhoofd bij het schrijven van nieuwe teksten. Maar zorg wel dat jouw content kwalitatief, relevant én populair is.

Lijkt je dit wat?

Bel mij op 0476 49 69 36, mail silke@commsi.be of laat hier gewoon een berichtje achter, dan contacteer ik je snel terug.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×