Instagram lanceert video-app IGTV

De populaire dienst van moederbedrijf Facebook heeft inmiddels meer dan 1 miljard gebruikers en opent nu de aanval op YouTube, met een nieuwe app voor lange video’s. Hiermee kunnen we (ultra HD!) verticale video's maken die aanzienlijk langer zijn dan de huidige limiet van 60 seconden.

Het is een zet die Instagram rechtstreeks in concurrentie brengt met YouTube, alsook Snapchat's Discover-sectie, omdat het high-profile influencers - en gewone gebruikers - zal trachten te overtuigen om de sprong te maken naar hun video-app.

Het is ook een gok. Het verticaal-videoformaat is populair als het gaat om korte clips zoals Instagram Stories, maar het werd nog niet getest als het gaat om langere inhoud. Zullen mensen verticaal video's tot een uur lang willen bekijken? Instagram hoopt alvast van wel.

Er is een aparte IGTV-app , maar ook vanuit je Instagram-app heb je toegang tot IGTV. De lange video's worden niet weergegeven in de gewone Instagram-feed maar worden dus overgezet naar die nieuwe sectie in je app. De navigatie is simpel gehouden; gebruikers kunnen kiezen uit een paar opties, waaronder ‘Populair’ of de kanalen die al gevolgd worden. 

Er bestaat een aparte IGTV- app maar ook in de Instagram-app heb je toegang tot IGTV.

Er is een limiet voor de video's: de meeste gebruikers kunnen video's maken van 10 minuten en bepaalde accounts met meer volgers tot een uur. Die limieten zouden tijdelijk zijn. Op dit moment zouden er nog geen advertenties kunnen worden ingevoegd maar ook dit zou veranderen in de toekomst.

De aankondiging van IGTV levert Facebook onmiddellijk voordeel op. De koers steeg na de bekendmaking direct al met 2,3 procent, wat Zuckerberg in één klap 1,7 miljard dollar rijker maakte. Op papier dan. De topman is nu goed voor 77 miljard dollar. Instagram-oprichter Systrom moet het doen met een kleine 1,7 miljard. 

Heb jij al IGTV getest? Wat is jouw ervaring?

Lijkt je dit wat?

Bel mij op 0476 49 69 36, mail silke@commsi.be of laat hier gewoon een berichtje achter, dan contacteer ik je snel terug.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×