Een gebruiksvriendelijke website (+checklist)

Een bezoek aan je website moet leiden tot een positieve klantbeleving. Hoe doe je dat? Door je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Een gebruiksvriendelijke website moet voldoen aan drie zaken: effectief, efficiënt en tevredenheid.

Wat is het nut van gebruiksvriendelijkheid?

Een gebruiksvriendelijke website brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste heeft je klant een betere merkbeleving en meer vertrouwen. Bij een website die niet snel en efficiënt werkt denk je al snel dat ook het product of dienst niet snel of efficiënt zal zijn.


Bovendien zorgt een goede website voor een betere concurrentiepositie. Een gebrekkige gebruiksvriendelijkheid zorgt voor frustratie bij de klant. Wanneer je bezoeker zich te veel frustreert, gaat hij misschien wel naar de concurrent. Ten slotte zorgt een gebruiksvriendelijke website voor meer conversies, door bijvoorbeeld eenvoudig een bestelproces proces af te kunnen ronden.

De drie pijlers

Is je website effectief?
Vindt de bezoeker wat hij zoekt? Of raakt hij gefrustreerd omdat hij maar niet vindt wat hij zoekt? Een bezoeker wilt iets bereiken door naar jouw website te surfen. Het is dan ook de bedoeling dat je het de bezoeker zo makkelijk mogelijk maakt om deze doelen te bereiken.


Is je website efficiënt?
Zorg dat de bezoeker niet veel moeite moet doen. Kan de bezoeker bijvoorbeeld vinden wat hij wilt in slechts 3 klikken? Wanneer een bezoeker te veel moeite moet doen of te lang moet zoeken, dan haakt de bezoeker af.


Leidt je website tot tevredenheid?
Heeft je bezoeker een prettige ervaring als hij op je website surft? Is de website boeiend, plezierig en betekenisvol? Zorg voor een aantrekkelijke lay-out en interessante inhoud. Op deze manier verras je jouw bezoekers en blijft de website je bezoekers boeien.

Checklist

Voldoet jouw website aan deze drie zaken? Download onze uitgebreide checklist en controleer of je website gebruiksvriendelijk is. In 9 stappen kan je makkelijk checken of je aan de juiste voorwaarden voldoet. Makkelijk, duidelijk en volledig.

Laat je jouw website toch liever maken door een professional? Contacteer Commsi. We kijken samen hoe we jou het best kunnen helpen.

Download de checklist

Lijkt je dit wat?

Bel mij op 0476 49 69 36, mail silke@commsi.be of laat hier gewoon een berichtje achter, dan contacteer ik je snel terug.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×